FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR.
HURTIG LEVERING – BESTIL INDEN KL. 14
SIKRE OG GODKENDTE PRODUKTER

Barbering af skæg

Alt du skal vide når du skal barbere dig

Værd at vide om barbering af skæg

Skæg er en trend der kommer og går, hvor der endda er en hel måned i November dedikeret til at gro sit skæg – også kaldet Movember.
Hvis du er på udkig efter godt barbergrej fra Feather, så kan du med fordel tjekke vores side ud, hvor vi har et stort udvalg af forskellige remedier.

Det er et spørgsmål om smag og behag, hvor langt man ønsker sit skæg. Hvis man ikke bryder sig om at blotte sit ansigt for meget over for vind og vejr, så kan man vælge blot at trimme skægget, så det ser flot og sundt ud. Hvis man derimod hælder over mod det mere glatte look, så kan man vælge at barbere skægget helt af. Hos Hjemmetest.dk kunne vi godt tænke os at klæde dig godt på til, når du skal barbere dig. Derfor har vi lavet denne guide til effektiv barbering af skæg, hvor vi gennemgår den korrekte teknik, og hvilket barbergrej du bør tilegne dig til en sund og effektiv barberings-rejse!

Guide til effektiv barbering af skæg undersøgelse

Når du barberer dit skæg, er det vigtigt, at du har teknikken og barbergrejet i orden. Vi ser ofte mange, der ikke er sikre på, hvordan man barberer sit skæg. Ved barbering af skæg er det vigtigt, at man ved hvilken vej man skal barbere, hvordan man trimmer det og hvordan man plejer det. Den korrekte teknik spiller en stor rolle i at bevare en ren og sund hud, uden sår og afskrabninger, der kan opstå ved en forkert barberingsteknik. Ved at bevare en sund hud, skaber du de optimale forhold for dit skæg, så hvis du igen ønsker at gro dit skæg, vil det gro flot og sundt ud igen. Skæg barbering er altså ikke blot praktisk, men også led i en sund hudpleje.

Hvilken vej skal man barbere sig?

For at opnå en skarp barbering af skæg, bør man barbere skægget i den retning, som hårene vokser i, for at undgå irritation og skægpest. Hårenes vækstretning er meget individuel og kan være forskellig fra person til person. Faktisk så kan skæghårene vokse den ene vej på den ene side af ansigtet, og den anden vej på den anden side. Det er derfor en god idé at børste igennem med en kam eller børste, og se hvilken vej dine skæghår vokser – dog som en tommelfingerregel, vil hårene oftest gro ned og væk fra ansigtet. Ved at barbere skægget i hårenes retning, kan man lettere komme afsted med en barberskraber, der ikke er “samuraisværd” skarp, uden at der opstår brud på huden. Hvis man ønsker et mere defineret look, og en endnu tættere barbering, kan man vælge at barbere mod hårenes vækstretning. Her er det dog meget vigtigt at have en god barberskraber, og at smøre huden med en god skægolie eller skum for at undgå irriterende hudreaktioner.

Råd og vejledning til barbering af skæg

Hvis du har besluttet dig for at barbere skæg, så er det vigtigt at forberede huden og skægget inden barbering. Inden du starter med barbering af skæg, så anbefales det, at du tager et varmt bad eller bruger en varm, fugtig klud på huden for at åbne porerne og gøre hårene bløde og nemmere at barbere. For at blødgøre hårene og gøre dem klar til barbering, er det en god ide at anvende en god skægshampoo og balsam for at rense og pleje skægget og huden. Dette sikrer, at der ikke kommer uventede bakterier ind i huden, hvilket kan forekomme hvis man ikke vasker huden før barbering. Brug derefter en skarp barberskraber og barber i skæggets groretning. Du kan også barbere mod skæggets groretning for at opnå en tættere barbering, men dette er ikke anbefalet, hvis du har følsom hud. Når du påbegynder barberingen, så start langsomt ud med blide og bløde strøg. Dette sikrer, at du ikke barberer for hårdt, hvilket kan give sår og rifter på huden. Efter barbering, skyl derefter huden og skægget med koldt vand for at lukke porerne, så din hud ikke er blottet, så bakterier og snavs kan trænge ind i huden. Til sidst, men ikke mindst, så foreslår vi, at du bruger en god skægolie eller lotion for at holde skægget blødt og glansfuldt og for at blødgøre huden.
Det er vigtigt at huske at tage sig godt af sit skæg og huden, da en god rutine til barbering af skæg kan hjælpe med at undgå irritation og holde skægget flot og sundt.

Sådan trimmer man sit skæg

Hvis du ikke er fan af at have et helt glatbarberet ansigt, så kan du med fordel vælge at trimme skægget, i stedet for skæg barbering. Her er det nødvendigt at anvende en skægtrimmer eller barbermaskine, der gør det muligt at trimme skægget til den ønskede længde.

For at få den helt rigtige trimning af dit skæg, så foreslår vi, at du følger nedenstående trin:

  1. Vælg den rigtige trimmer: Vælg en trimmer med justerbare skær og en afrundet spids for at undgå at du skærer dig.
  2. Forbered huden og skægget: Du kan enten vælge at tage et varmt bad eller bare duppe varmt vand på huden for at åbne porerne.
  3. Vælg den ønskede længde: Ved hjælp af det justerbare skær, kan du selv vælge længden du ønsker at trimme. Start med den største skærplade og gå ned til en mindre størrelse, indtil du opnår den ønskede længde. Dermed undgår du, at komme til at klippe for meget af skægget i første omgang.
  4. Trim i den rigtige retning: Trim med hårene, for at undgå irritation og inversion af hårene, altså at påvirke hårenes groretning.
    Brug en skægkam: Brug en skægkam til at fordele hårene jævnt og for at sikre, at du ikke glemmer at trimme nogle områder.
    Afslut med en kold skylning: Når du er færdig med at trimme dit skæg, bør du skylle skægget og huden med koldt vand for at lukke porerne.

Husk at være tålmodig og ikke trimme for meget af ad gangen, da det kan tage tid at opnå den ønskede form. Det er desuden sjældent sjovt, at opnå en kortere længde end ønsket. Den bedste vej frem er altid tålmodighed, og gennem erfaring vil du hurtigt og effektivt kunne barbere skæg i fremtiden. Vi foreslår, at du trimmer dit skæg regelmæssigt for at holde skægget velplejet og stilfuldt.

Seneste artikler

Det du skal vide om kolesteroltal
Alt du skal vide om knibeøvelser
Alt du skal vide når du skal barbere dig