FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR.
HURTIG LEVERING – BESTIL INDEN KL. 14
SIKRE OG GODKENDTE PRODUKTER

MULTICARE IN – KOLESTEROLMÅLER

899.00kr.

Du kan selv måle dit kolesteroltal – totalkolesteroltallet

MultiCare In måler totalkolesterol. Det er sikkert, hurtigt og nemt.
Vi anbefaler, at du måler dit kolesteroltal hver 14 dag: Samme ugedag, samme tidpunkt. Fra begyndelsen opfordrer vi til at du vælger om du tester før eller efter et måltid.

Ikke på lager

Varenummer 3830003E Kategorier , ,
Del produktet :

Beskrivelse

Med MulticareIn kan du måle total kolesteroltallet derhjemme.

Ved at måle regelmæssigt kan du følge udviklingen i totalkolesteroltallet. Du kan på denne måde se, hvorvidt kostændringer og/eller livsstilsændringer påvirker dit kolesteroltal op eller ned.
Det er ikke lige så præcist som en laboratorie måling. Derfor skal du ikke sammenligne med tallet hos lægen, men bruge tallene til at følge en udvikling.

Æsken indeholder:

* 1 MulticareIn apparat
* 5 totalkolesterol teststrimler (1 x 5 stk.)
* 5 sterile nåle til engangsbrug
* 1 grøn datachip, der allerede sidder i apparatet
* 1 brugsanvisning
* 1 opbevaringstaske

Anbefalede værdier for kolesterol:
Mindre end 5,0 millimol per liter:  Ideelt
Mellem 5,0-6,4 millimol per liter:  Let forhøjet kolesterolniveau
Mellem 6,5-7,9 millimol per liter:  Moderat forhøjet kolesterolniveau
Over 7,9 millimol per liter:              Udtalt forhøjet kolesterolniveau

Generel information om Kolesterol

Kolesterol er en organisk kemisk forbindelse som findes i cellemembraner i alle slags væv hos pattedyr. Kolesterol findes også i meget små mængder i planter. Kolesterol er en sterol og et lipid, dets navn stammer fra græsk chole- (galde) og stereos (fast stof), samt den kemiske endelse -ol for en alkohol. Navnet kommer af at det første gang blev identificeret på fast form i galdesten, i 1784.

Kolesterol kommer ikke kun fra kosten; det syntetiseres i kroppen fra ubrugte metabolitter. Mængden af kolesterol i blodet kan overstige naturlige værdier ved indtagelse af større mængder mad, specielt mad der indeholder kolesterol. Der findes store mængder af kolesterol i leveren, rygmarven og hjernen. Det spiller en vigtig rolle i mange biokemiske processer, men er bedst kendt i forbindelse med hjerte-karsygdomme. Kolesterol er uopløseligt i blodet, men transporteres rundt i kroppen bundet til forskellige slags lipoprotein.

Kolesterol er nødvendigt for opbygning og vedligeholdelse af cellemembraner; det regulerer membranernes fluiditet over et stort temperaturområde. Hydroxylgruppen interagerer med lipidernes fosfat-hovedgrupper, mens den store kulbrintedel er indlejret i membranens hydrofobe del. Kolesterol bidrager til produktionen af galde (som lagres i galdeblæren og bruges ved nedbrydning af fedt) og er vigtig for metabolismen af de fedtopløselige vitaminer, som f.eks. vitamin A, D, E og K. Kolesterol er et af hovedreagenserne i syntesen af vitamin D og forskellige steroidhormoner, bl.a. kortisol og aldosteron samt kønshormonerne progesteron, østrogen og testosteron.

Syntese og optagelse
Mammale cellemembraner kan ikke fungere normalt uden kolesterol, og det må enten syntetiseres i det endoplasmatiske reticulum eller indtages med kosten. I det sidste tilfælde transporteres det med blodet i lipoproteiner. Disse optages i cellen via receptor-medieret endocytose og hydrolyseres i lysosomer.

Kolesterol syntetiseres fra acetyl-CoA i mange celler og væv. Ca. 20-25% af den daglige produktion (~1 g/dag) foregår i leveren. Der syntetiseres også kolesterol i tarmene, binyrerne og kønsorganerne. En person der vejer 68 kg har typisk 35 gram kolesterol i kroppen, den typiske daglige produktion er 1 g og et typisk indtag via kosten er 200-300 mg.

Fødekilder
De største mængder kolesterol findes i æg, oksekød og fjerkræ. Planter indeholder små mængder kolesterol, så selv veganerkost, som ellers ikke indeholder animalske produkter, indeholder små mængder kolesterol. Det er dog så små mængder, at man skal indtage 9,6 liter ren jordnøddeolie for at få samme mængde kolesterol som der er i ét æg. Vegetabilske produkter indeholder andre kolesterollignende forbindelser, fytosteroler, som menes at kunne sænke mængden af kolesterol i blodet.

(Kilde: Wikipedia, den frie encyklopædi)

Hent manual Ydeligere information

Yderligere information

Vægt 0.8 kg